
- 28 Σεπτεμβρίου 2015
- 0 Μου Αρέσει
- 266 Προβολή

ΥΛΙΚΑ
Μισό λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομμάτια μετρίου μεγέθους
1 – 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό ρεντέ (τρίφτη)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές τοματοπολτέ
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το λάχανο πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το λάδι και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, ρίχνουμε και 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μισό βράσει το λάχανο.
- Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου
- Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε αλλά 10 λεπτά σκεπασμένο για να φουσκώσει
- Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμονάκι.
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ!!!!!!
Την συνταγή μας την έστειλε ο Κ. Δημήτρης Δασκαλάκης
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.